zondag 27 december 2015

Kerstkarper

Na 2 dagen heerlijk eten, drinken en het genieten van de mensen om me heen had ik met mn vader afgesproken om 2de kerst een lekker dagje aan de waterkant te gaan zitten. Aangezien ik eigenlijk dit jaar nog gebrand was om mijn PR te verbeteren had ik voorgesteld om naar de west veste te gaan in Goes, waar ik zeker weet dat de karpers die daar zwemmen redelijk wat groter zijn als in de andere wateren in Goes.



maandag 21 december 2015

Weekendje op stap met de pen.

Zaterdag 19 December:

Ik ben via CarpBoard (http://www.karperwereld.nl/board/index.php) in contact gekomen met Hans Eshuis. Na wat berichten heen en weer gestuurd te hebben kwamen we tot het idee om eens af te spreken en aan de slag te gaan met de pen. Om er geen gras over te laten groeien besloten we dit direct de eerst volgende zaterdag te doen.

Om half 9 s'ochtends ben ik in de auto gesprongen om richting Middelburg te rijden waar we elkaar zouden treffen aan de Middelburgse watergang. Eerst hebben we het plan voor de dag een beetje door genomen en zijn we voor gaan voeren, ik werd getrakteerd op 3 prachtig locaties in en rond Middelburg en het zag er allemaal zeer veel belovend uit. Op de laatste locatie sprongen de karpers al wild in het water, dus na dat we daar ook wat voerplekken gemaakt hebben zijn we snel terug gegaan naar de eerste stek voor wat actie.



maandag 14 december 2015

Langzame start.

Van het weekend was het weer zo ver, na een week hard werken was het weer tijd om ff lekker te ontspannen aan het water. Mn vriendin moest zondag vroeg beginnen met werken dus ik had het rijk alleen, eind van de week al buienradar gecheckt voor het weerbericht en dat zou ook mooi wezen, af en toe zon en 10 graden. Niks was minder waar helaas. Toen ik zondag op tijd mijn bed uit kwam was er bewolking en mot regen, maar goed dat mocht de pret niet drukken. Vol goede moed heb ik mn spullen gepakt en ben daarna onder het genot van een bak koffie gaan wachten tot mn pa kwam die een dagje mee ging. Gezien de toch wel wat dalende temperatuur  (zou een keer tijd worden voor half december haha) hadden we besloten om naar het water bij het hertenkamp te gaan wat een relatief makkelijk water is waar zowel karpers als brasem te vinden zijn. 

zaterdag 12 december 2015

Nieuw avontuur en blog.

Om te beginnen welkom om mijn nieuwe blog. Het is toch beste een spannend moment om als kers verse blogger je blog overal bekend te maken en de eerste bezoekers te zien verschijnen op je site. Slaan de verhalen goed aan, werkt de site naar behoren, is de opzet functioneel genoeg, kan ik mensen aan het lezen krijgen enzovoort. Dit zijn allemaal vragen die het voor mij spannend maken en het als een start van een nieuw avontuur aan doen laten voelen.

In mijn blog wil ik met iedereen mijn passie voor deze prachtige hobby delen en zal hier dan ook al mijn ervaringen en verhalen over mijn visserijen delen met wie het lezen wil. Ik ben vaak op pad met de method feeder, de vaste stok en aan het struinen met de pen, en juist de afwisseling tussen deze 3 maakt het heel afwisselend. Op deze blog zal dan ook van alles besproken worden van rigs tot aas, grondvoertjes en materialen die ik gebruik.

Hier in Goes hebben we behoorlijk wat mooie viswateren en ook een aantal mooie op loop afstand, dat zijn de ideale plekken voor de korte sessie als er maar weinig tijd is tussen door.  Verder zijn er in de nabij gelegen omgeving ook wat grotere wateren die ik nog wil gaan onderzoeken en hoop daar ook mooie vissen op de mat te krijgen.



Kortom nog genoeg locaties en stekken waar veel mooie avonturen te beleven zijn dus genoeg inspiratie om met jullie te delen.