maandag 25 april 2016

Terug de polder in.

Met 2 weken vakantie in het vooruitzicht, en een aantal leuke visplannen in de agenda had ik weer volop zin om met de pen op stap te gaan deze zondag.  Door het goede resultaat van afgelopen week in de polder besloot ik vandaag weer terug te gaan om te kijken wat er allemaal voor moois zwemt. Samen met Harry zaten we al lekker vroeg in de auto om wat stekken voor te voeren. Het feit dat buienradar heel wisselvallig weer met winterse buien en hagel liet zien hield ons niet tegen onze geschubte vriend weer te belagen.

maandag 18 april 2016

Lekker dagje vissen.

Zaterdag ben ik weer een dagje op stap geweest met Hans, en dit maal op voor mij nieuwe wateren. Het leuke van nieuwe wateren is toch altijd wel dat je niet weet wat je kan verwachten, en ondanks dat ik ze niet kende liggen ze toch heel erg dichtbij. Hans was al lekker op tijd wezen voeren zodat toen we om 12 uur aankwamen we meteen konden beginnen. Ik was ondertussen op de eerste locatie aangekomen en Hans kwam kort daarna ook omdat hij ook alvast op de Zwaakse Weel heeft gevoerd waar we later op de dag naar toe zouden gaan.


dinsdag 12 april 2016

Het speeleiland project deel 2.

Vorige week ben ik weer begonnen met voeren op het eilandje voor een vervolg op het speeleiland project. Deze keer heb ik 8 stekken aangemaakt, en dat was ook wel te merken aan hoe hard de vriezer leeg ging deze week (tot blijdschap van mijn vriendin die eindelijk weer wat ruimte in de vriezer heeft). Ik kon haast niet wachten tot het weer weekend was, want dat weekje voorvoeren bij de vorige sessie resulteerde op iedere stek vrijwel meteen vis. En gezien het mooie weer wat ze afgaven zou het dus een mooie dag gaan worden. 



maandag 4 april 2016

Weekend vol goede verwachtingen.

Door de aanhoudende goede temperaturen en het feit dat volgens de weersverwachtingen dit weekend het kwik de 20 graden aan zou tikken keek ik uit naar het weekend. 2 dagen op stap om mooie karpers te vangen. Zaterdag vroeg heb ik Harry opgehaald om de polders van Middelburg in te gaan waar ik al een aantal keer met de pen was geweest. Ditmaal leek het mij een goeie tactiek een keer de method feeder mee te nemen zodat we geen last zouden hebben van het gemaal mocht deze aan gaan. Eenmaal daar aangekomen hebben we een mooi stuk van de watergang uitgekozen en onze spullen uitgestald. Na wat overleg wie waar ging liggen en het nodige voerwerk kon het wachten op de eerste vis beginnen.