vrijdag 30 december 2016

Winterse laatste loodjes.

Met het vooruitzicht op 2 weekjes kerstvakantie en het feit dat mn vriendin in de horeca werkt en dus de eerste week van de vakantie voor haar hele drukke dagen zouden zijn, was voor mij het plan al snel gesmeed om de laatste week van het jaar veel aan de waterkant door te brengen in de hoop nog een paar mooie winterkarpers te vangen. Ik had voor me zelf wel een heel realistisch beeld gesteld dat het geen super vangsten zouden worden omdat de luchtdruk al een tijdje enorm hoog was (deze schommelde tussen de 1030 en de 1045 hPa ), en de water temperatuur erg laag. Maar vanaf de bank vang je helemaal niks zullen we maar zeggen.


donderdag 15 december 2016

OHK Jaaroverzicht 2016

Voor je het weet is er weer een jaar voorbij, maar afgelopen jaar is voor mij echt een fantastisch mooi vis jaar geweest op zowel statisch gebied maar ook struinend met de pen. Er zijn veel mooie vissen op de mat beland en ik ben op veel hele mooie locaties geweest.

In dit filmpje heb ik een jaar compilatie gemaakt van de mooiste foto's van afgelopen jaar (helaas niet alles op foto vast kunnen leggen maar heb toch een zo compleet mogelijk overzicht proberen te maken).

Dus sit back and enjoy, en vergeet je niet te abonneren op de OHK youtube kanaal.


donderdag 1 december 2016

Genieten in de polder.

De winter kou doet nu echt zijn intrede maar afgelopen zondag was het weer een prachtige dag om met de penhengel op stap te gaan. Na wat appjes heen en weer tussen Hans en mij was het plan al snel gesmeed om weer eens de polder in te gaan. Het was alweer even geleden dat we samen op dat stuk water zijn geweest maar ondanks de lage watertemperaturen konden we mede door het gemaal wat daar regelmatig aan staat wel wat actie verwachten, en ook de luchtdruk was met zijn 1018 erg goed te noemen.