zondag 6 november 2016

Met de vaste stok op karper.

Geschreven door : Harry de Waard ( OHK Crew Member )

Mijn vismaat Paul had me gevraagd om ook een klein stukje te schrijven voor de blog. Zaterdag avond 22 oktober op een gezellig verjaardag's feestje hebben we besloten dat we zondag in de loop van de ochtend even contact met elkaar zouden opnemen om nog een paar uurtjes te gaan vissen. Zo gezegd, zo gedaan. S’morgens rond 10 uur een appje naar paul gestuurd en om half 12 afgesproken.Aangekomen op de plek van bestemming hebben we besloten om aan de buitenzijde van de bocht te gaan zitten. Paul had een match hengel mee genomen en ik de vaste stok. Terwijl ik mijn spullen nog aan het installeren ben heeft Paul al 2 voerplekjes aangemaakt en is aan het vissen. Een kwartiertje later had ik ook alles in gereedheid gebracht en kon ik ook gaan vissen.

Mijn tactiek zou worden om met de 13 meter stok aan de overkant tegen de rietkraag te gaan vissen. Eerst nog even uitpeilen en kijken of er geen takken en/of andere rommel licht en dan vissen maar. Als haakaas ben ik begonnen om een stukje smac (lunchmeat) te gebruiken en heb dit ook met een cupje wat bijgecupt.Vijf minuten later zie ik Paul met een kromme hengel staan en weet een leuk karpertje te landen, dus een mooi begin. Na een kwartiertje zie ik ook mijn dobber weglopen, ik sla aan en het elastiek schiet een meter of vijf uit mijn top en jammer genoeg schoot de vis meteen los. Op nieuw wat smac op de haak gedaan en het cupje weer gevuld. Ik laat het aas tegen de rietkraag zakken, leeg en cupjeen de dobber schiet gelijk weg. Ik sla aan en het elastiek schiet weer een heel eind uit het topdeel, na een klein gevechtje wist ik ook mijn eerste karpertje te landen.

Ik bleef dit ritueel op de zelfde manier herhalen en begon lekker te vangen. Zo haalde ik in een korte tijd nog 5 mooie karpers boven, daarna viel het een poosje stil. In de tussen tijd zag ik dat Paul ook nog een karpertje boven haalde. Inmiddels waren er een kleine 2 uur verstreken en moest Paul naar huis.Omdat ik geen beetje meer kreeg ben ik van tactiek veranderd en ben ik op half water gaan vissen met een stukje brood op de haak. Op deze manier heb ik nog twee karpertjes en een brasem erbij gevangen. Op deze manier met vaste stok lekker gevist en het eindresultaat mocht er zijn met 8 karpertjes en 1 brasem in 3 uurtjes. Tot volgende keer, groetjes Harry.

Geschreven door : Harry de Waard ( OHK Crew Member )

5 opmerkingen: