donderdag 1 december 2016

Genieten in de polder.

De winter kou doet nu echt zijn intrede maar afgelopen zondag was het weer een prachtige dag om met de penhengel op stap te gaan. Na wat appjes heen en weer tussen Hans en mij was het plan al snel gesmeed om weer eens de polder in te gaan. Het was alweer even geleden dat we samen op dat stuk water zijn geweest maar ondanks de lage watertemperaturen konden we mede door het gemaal wat daar regelmatig aan staat wel wat actie verwachten, en ook de luchtdruk was met zijn 1018 erg goed te noemen.


Hans was al eerder op locatie omdat ik s’ochtends nog een klusje had maar toen ik eenmaal daar ook aangekomen was, was het feest al duidelijk begonnen. Want tijdens het stukje lopen door het weiland zag ik Hans al met een kromme hengel staan en kort daarna lag er een pracht van een rijen karper op de mat. Ik stond te popelen om ook te gaan beginnen en gelukkig had Hans wat meer stekken aangevoerd.

Dus snel mn hengel op getuigd en nog een klein beetje extra kippen bix op de stek gevoerd voor de zekerheid. Nog binnen de 10 minuten had ik al een mooie aanbeet en volgende er een stevige dril die ik jammer genoeg niet heb kunnen verzilveren. Ik baalde behoorlijk want het voelde meteen als een goeie vis. In mn ooghoek zag ik dat Hans er al weer 2 of 3 geland had maar kon het niet echt bij houden omdat ik zelf ook regelmatig leven op mn dobber zag en we een klein stukje van elkaar vandaan stonden.

Gelukkig duur het niet lang voordat er weer actie was en mn pennetje wild onder getrokken werd. Ditmaal wist ik het schubkarpertje wel te landen en de eerste van de dag was ook voor mij een feit. Geheel onverwacht bleven de vissen steeds op de zelfde stek bijten en had ik binnen de kortste keren ook nr 2 en 3 gevangen. Het begon er steeds meer op te lijken dat ik vol op een winter stek zat maar aangezien het water maar +- 70cm diep was op dat stuk leek me dit zeer onwaarschijnlijk omdat er niet veel verder een aantal veel diepere stukken  zaten.Ook bij Hans leek het wel lopende band werk en ik had er geen idee van hoeveel van onze geschubte vrienden hij alweer op de mat had, maar we hadden absoluut geen klagen. Uit het niks begon toen ook nog eens het gemaal de draaien en toen begon het pas echt. We hadden in eerdere sessies al ervaren op dit water dat zodra het gemaal aan gaat de karpers veel feller gaan azen alsof ze bang zijn dat het eten voor hun neus weg gespoeld werd. Met als gevolg dat de aanbeten echt gruwelijk hard zijn, en zeker met een sportex hengel van 1,5 lb is dat volop sport.De stroming bemoeilijkt het vissen wel heel erg maar met wat gepiel en geduld kon ik de dobber toch net boven houden nadat ik al het lood naar het onderste loodje geschoven had om te zorgen dat dit als soort anker diende. Het was nog steeds lastig om beten te zien maar als de dobber ineens grof afwijkend verdrag toonde gewoon aanslaan, dit omdat de vissen toch zo gretig aasde.

Tijdens al dat stromingsgeweld wist ik nog 2 mooie schubjes over het koord van het net te krijgen en zo bleef de teller lekker door lopen. Dit hadden er nog wel een paar meer kunnen zijn maar helaas nog 1 gelost en aantal keer mis geslagen. Na een goed uur was het gemaal weer klaar met wat ie moest doen en werd het water weer rustig. Hierna bleef het karper geweld gewoon door gaan en kon ik er nog 2 bij schrijven voor mijn dag totaal. Bij Hans was het nog veel harder gegaan en had echt bizar veel gevangen deze dag.Hans en ik werden tijdens het laatste uur nog getrakteerd op een prachtige onder gaande zon en was het absoluut genieten geblazen. Wat een heerlijke vis dag was dit! En met een behoorlijk totaal van 23 vissen op de mat met zn 2en hadden we het absoluut getroffen. Het waren allemaal visjes tussen de 40 en 60 cm met hier en daar een uitschieter. Met als dag mooiste de rijenkarper die Hans in het begin van de middag had gevangen. Ik zou met 1000 woorden kunnen vertellen hoe deze dag was, maar de beste omschrijving zou toch echt met 1 woord kunnen en dat is: GENIETEN!!

4 opmerkingen:

 1. Lekker mannen! Ik en Michael hadden dezelfde gedachte maar vingen bot, het was wel heerlijk buiten, superweertje voor eind november!
  Die rijen is een beauty!

  gr Andries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heey Andries, zonde dat jullie een blank gepakt hebben.. T was echt een topdag :D.. snel weer terug de polder in haha :P

   Verwijderen
 2. Bizarre activiteit zo laat in het jaar. Wel super leuk natuurlijk en die rijen is een plaatje, zeker door die ene schub die ff hoger staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja absoluut geen klagen.. Ik denk nog steeds dat dit komt door de stroming die het gemaal veroorzaakt dat daarom de vissen nog zo actief zijn..

   Verwijderen