woensdag 1 maart 2017

Eindelijk weer eens aan de waterkant.

Dit jaar heb ik tot afgelopen weekend nog maar 2 sessies gedaan waar van 1 blank en 1 met 2 kleine karpertjes. Ondertussen begonnen de ontwennings- verschijnselen toch wel beetje parte te spelen en er moest en zou dus gevist worden dit weekend. Ik heb Hans een appje gedaan of hij zin had om te gaan en hij was niet moeilijk over te halen om een lekker dagje in de polder te kijken. Een goede 2 uur voordat ik met Hans had afgesproken was ik de stekken alvast afgereden om wat voor te voeren, en na een stevig ontbijt en mn spullen bij elkaar gepakt te hebben ben ik vol goeie moed de auto weer in gesprongen. Nog geen 5 minuten na dat ik er weer was kwam Hans ook aanrijden en konden we beginnen.
Op de eerste stek was het al heel snel prijs, het pennetje lag net op zijn plek toen hij alweer onder getrokken werd. Heerlijk! En na een mooie korte dril lag de eerste vis van de sessie op de mat en de kop was er af. Bij Hans duurde het ook niet heel lang voordat de eerste actie er was, en hij had in no time ook 2 vissen op de mat. Lekker begin van de sessie en we hadden de hele middag nog voor ons.

Na deze paar vissen viel het op deze stek behoorlijk stil, en besloten we na een uurtje door te rijden naar de volgende stek. Deze stek was voor ons een stuk aangenamer omdat we een lekker uit de wind stonden, dit omdat er een fikse zuidwester wind stond waardoor we soms flink ons best moesten doen om het pennetje onder controle te houden. Maar met de wind in de rug die door de duiker blies konden we ook de aangevoerde plekken die wat verder van ons af lagen makkelijk bereiken. Ook op deze stek bleken ze vol op het voer te liggen want Hans hand niet eens tijd om zn boterham op te eten en moest hij al etende een vis van onder de duiker drillen die er echt absoluut niet van onder wou komen. Deze vis was ook weer een mooitje en er waren er eigenlijk nog geen van onder de 60cm boven water gekomen. Na de vis terug te water gelaten te hebben liet de volgende ook niet lang op zich wachten. Ik had ook nog een misser en 1 op de mat, maar deze stek bleek al snel verstoord te zijn en er zat niks anders op om door te gaan naar de volgende.Ditmaal was het niet zo ver weg, en was het alleen een kwestie van het dijkje oversteken om de andere kant van de zelfde duiker onder handen te nemen. Dit bleek een goeie zet te zijn want we hadden alle regelmatig een mooi karpertje aan de haak, en zeker Hans. Het leek wel lopende band werk. Doordat we zo lekker aan het vangen waren al heel de dag was de tijd voorbij gevlogen en was het al snel weer tijd om naar huis te gaan. En met een mooi aantal van 16 karpers met zn 2en en goed gezeldschap was het weer een geslaagde sessie, precies waar ik aan toe was. Op naar de volgende.

2 opmerkingen:

  1. 16 karpers?! Tijdens de derde sessie, ik zou zeggen 'hang je hengels maar in de wilgen' jij bent klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha klaar ben ik nooit :p.. en met hans er bij schieten de gemiddelden altijd snel omhoog.. tis net een karpersfluisteraar :)

      Verwijderen