maandag 17 juli 2017

Hit & Run..

De laatste tijd ben ik erg fan van korte ochtend en avond sessies omdat het makkelijker in te passen is tussen de dagelijkse bezigheden, maar ook omdat ik merk dat ik veel actiever aan het zoeken ben waar de vis zit als ik statisch ga vissen en dit me eigenlijk altijd wel mn visje opleverd.  Het weertype schommelt erg op het moment en de luchtdruk zit goed dus dat betekende uiteraard maar 1 ding: vissuuhh. Dus had ik dus vanochtend ook besloten een paar uur te gaan zitten met de boilies. Wekker om half 6, spullen op de fiets en knallen maar.


Bij het water wat ik van de week al voor ogen had was ik donderdag al op verkenning geweest en had ik al een beetje mn stekken bekeken op wat voor activiteit er in het water zat. Toen ik vanochtend vroeg aan kwam was het vollop aasbellen en kolken in het water dus heb alles snel uitgepakt en de lijnen nat gemaakt en bijgevoerd met halve boilies. De laatste tijd ben ik er steeds meer van overtuigt dat klein aas beter voor mij werkt dan grote bollen om bij te voeren, dus voor dat de 20mm bollen het water in gaan gaan ze door de cutter en voer ik ze bij met de katapult.

Eenmaal geïnstalleerd was het tijd voor koffie, terwijl dit vredig stond warm te worden boven aan het talud kreeg ik al meteen een paar piepen op mn linker hengel. Ik had wat finesse nodig om beneden te komen met mijn toch nog iets wat duffe toestand en het natte gras maakte het vrij glibberig, jammer genoeg was het loos alarm.
De koffie was goed en wel op toen ik ineens de linker hengel een volle fluiter kreeg, dit was de verre hengel dus de vis moest van ver komen. Ik was nog maar net op de helft toen ineens de andere hengel er ook vandoor ging, dit ging met zo veel  geweld dat de hengel uit de beetmelder vloog en de chaos was helemaal compleet. Snel de slip los gedraaid en de hengel die ik vast had terug gelegd op de steunen zodat ik die andere kon drillen, want die ging als een raket richting de obstakels. Deze vis zo snel mogelijk gedrild en onthaakt in het net zodat ik me meteen kon concentreren op de andere en deze ook netjes kon landen. Niet verkeerd wakker worden om na  3 kwartier vissen meteen 2 mooie schubs tegelijk op de mat te hebben.


Nadat de adrenaline weer een beetje gezakt was ben ik beide hengels gaan voorzien van nieuwe bollen om ze beide weer op de goeie plek te gooien. De eerste lag er in en terwijl ik de andere hengel in wou gooien ging begon de eerste hengel al weer te fluiten. Phoe het leek wel werken zo vroeg op de ochtend, hoezo met beetmelders vissen is niet actief vissen  haha?! Schubkarper nummer 3 melde zich op de mat, het was geen reus maar zeker een leuke vis. Nu was het dan echt tijd om allebei de hengels weer in te leggen en nog maar eens een bakje koffie te zetten, dat had ik wel verdient dacht ik zo.Na al die actie brak er een een kleine periode van stilte aan, maar het was nog niet gedaan voor vandaag. Een kleine drie kwartier later begon de rechter hengel weer te fluiten en ditmaal ook weer met een dikke run waarbij de hengel uit de pieper vloog. De vissen aasde goed en met volle overtuiging, precies zoals je het zou willen hebben. Na een korte dril mocht ik nummer 4 in het net laten glijden, weer een mooie schub alleen viel me al snel op dat ging om een schub met 1 oog en het leek als hij zo geboren was en niet zo zeer van een verwonding.


Deze schub mocht na een foto weer snel terug het water in en besloot ik het voor gezien te houden voor vandaag, want het honger gevoel begon te overheersen en was het tijd om lekker thuis te gaan ontbijten. Heerlijke sessie, kort en krachtig, of te wel hit & run. Dit was mijn laatste sessie voor dat de vakantie naar Frankrijk begint dus nu was het tijd om alle laatste loodjes voor te bereiden om  op zoek te gaan naar een paar mooie vissen en hopelijk terug te komen met mooie verhalen en veel mooie foto's uit het land van de grote biggen.

2 opmerkingen:

  1. Schubbentijd zo 's ochtends vroeg. Statisch en toch actief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Fer, idd vaak de beste sessie sochtends vroeg. En zeker op deze manier kan het heel effectief zijn.

    BeantwoordenVerwijderen